British airways ljög om nötutredning

När nötallergiska Cecilia Andersson skulle flyga till New York tog hon kontakt med British airways i god tid för att fråga hur de hanterar nötallergi. Hon ringde flera gånger och fick olika besked varje, men sammantaget förstod hon att det inte serverades nötter ombord och att hon var välkommen att flyga. Men när hon väl skulle stiga på den 11 augusti blev hon nekad. Piloten ansåg att hon var en säkerhetsrisk.

Till en början vägrade British airways att svara på frågor från notallergi.se efter händelsen, men efter flera påtryckningar gav Lauren Cooper på företagets internationella presstjänst till slut ett svar den 16 augusti (här översatt från engelska till svenska):

”Vi ber kunden om ursäkt för den olägenhet vi har orsakat. Vi håller på att utreda saken och kommer att ta kontakt med kunden för att diskutera saken ytterligare.”

Sedan blev det tyst. Varken notallergi.se eller Cecilia Andersson hörde av British airways.

Därför mejlade notallergi.se den 27 augusti till British airways igen och frågade vad som händer i den utlovade utredningen. Svaret från ”Camilla” på presstjänsten kom samma dag (här översatt från engelska till svenska):

”Vi är i kontakt med kunden rörande händelsen och vi ber om ursäkt om det orsakat någon olägenhet”.

Men enligt Cecilia Andersson stämmer det inte alls.

”Jag har inte fått ett enda mail ifrån dem, detta är ju bara så dåligt, man undrar ju vad dem håller på med!?” skriver Cecilia Andersson i ett mejl. ”De ljuger ju till och med nu? Jag har inte ens en kontaktperson för ärendet!” fortsätter hon. Enligt henne har British airways inte heller något telefonnummer eller någon mejladress till henne då flygresan bokades genom ett au pair-bolag.

Notallergi.se har mejlat British airways presstjänst och påpekat att det inte stämmer att de har varit i kontakt med Cecilia Andersson. Det har nu gått nästan en vecka sedan dess. British airways har inte svarat. Inte heller bett om att få kontaktuppgifter till Cecilia Andersson.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är markerade med *.