Läckande jordnötsburkar hälsofara hos Ica

Butikskedjan Ica säljer ekologiskt jordnötssmör på burk. Problemet är bara att burkarna läcker och gör det farligt för jordnötsallergiker att handla i butiken.

Det är på intet sätt olagligt att sälja jordnötssmör, även om det finns jordnötsallergiker. Men när burkarna som de säljs i läcker över kundkorgar och varuband blir det mer problematiskt. Vad händer om en jordnötsallergiker blir nersmetad?

Just det är Aaron Mathias Thomas orolig över. Han brukar köpa jordnötssmöret, som är Icas eget ekologiska, men har flera gånger reagerat över att burkarna läcker.

”Jag har köpt dem sedan de lanserades för några månader sedan, men det var först när jag den här veckan började jobba på en skola i Lund där alla nötprodukter är förbjudna, som jag insåg att dessa burkar, som läcker över varukorgen och kassadisken, är ett allvarligt problem”, skriver han i Nötallergikernas vänners Facebookgrupp.

”Vänta bara tills ett allergiskt barn bestämmer sig för att stoppa fingrarna i munnen efter att ha fått det här på dem”, skriver Julia Sundin Wennerstrand, en annan medlem i Facebookgruppen.

Den aktuella burken köptes i en Ica-butik i Lund, där Aaron Mathias Thomas informerade personalen om problemet fredag den 10 februari 2016. Han har också bett Ica om en kommentar via deras Facebookkonto.

Foto: Aaron Mathias Thomas

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är markerade med *.