Swiss blir första flygbolag att allergicertifieras

Flygbolaget Swiss blir det första att certifieras som allergivänligt av den Berlinbaserade stiftelsen ECARF (The European Centre for Allergy Research Foundation). Certifieringen innebär att Swiss uppfyller en rad krav som ECARF ställer kring allergi. ECARF har sedan 2006 godkänt omkring 1 200 produkter eller tjänster som är allergivänliga, men Swiss är alltså det första flygbolaget.

Enligt flygbolagets pressmeddelande handlar allergianpassningen främst om att erbjuda laktos- och glutenfri mat, men också om byte av material i kuddar och att använda allergivänlig tvål.

Myriam Ziesack på Swiss pressavdelning uppger att flygbolaget inte serverar några jordnötter ombord (oklart om de serverar övriga nötter), men betonar att flygbolaget inte är allergifritt, utan bara allergivänligt. Det innebär enligt henne att produkter exempelvis kan ha tillagats i jordnötsolja.

Den som har luftburen nötallergi tar precis som i andra fall kontakt med flygbolaget på förhand för att be om ett utrop i högtalarna.

Den fullständiga listan över vilka krav Swiss uppfyller finns på ECARF:s sajt.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är markerade med *.