Trillingnöten bort – Aladdin förstör fortfarande julen

För ett tag sedan meddelade Marabou att de kommer att plocka bort trillingnöten ur sin storsäljande Aladdinask. Genast började protesterna, ”ta inte bort vår favorit”. Ganska omedelbart började också spekulationerna kring huruvida de återkommande justeringarna av innehållet i chokladkartongen är en PR-kupp.

För en nötallergiker spelar det absolut ingen roll om trillingnöten finns kvar eller plockas bort eftersom Aladdinasken hur som helst är den stora röda faran under hela julhögtiden.

I stort sett samtliga praliner innehåller nötter som flyger runt i luften och gör tillvaron för personer med luftburen nötallergi ytterst problematisk. Eftersom chokladaskar av denna och andra typer finns på arbetsplatser, fester, middagar, godisbord och i de mest oväntade sammanhang begränsas rörligheten för nötallergiker extra mycket under julen.

Den som vill vara allergivänlig frågar på förhand besökare och gäster om det går bra att servera nötter. Kanske räddar man ett liv. Och det kan väl en chokladpralin mindre vara värt - trillingnöt eller ej.

Läs mer!
Dagens media: Därför skrotade Marabou den älskade trillingnöten

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är markerade med *.