Välkommen!

Den 19 juni 2012 startade jag en grupp på Facebook som heter Nötallergikernas vänner. Anledningen var att det saknas en samlingspunkt för nötallergiker i Sverige.

Det finns många former av nötallergi. Vilka nötter man är allergisk mot, vilka symptom man får, hur allvarliga symptomen blir, hur mycket allergin går att förebygga - alla dessa saker skiljer sig åt. Några får dessutom bara reaktioner om de äter nötter, medan andra får det om de rör vid nötrester. De som har det värst får akut andnöd bara det finns en nöt i rummet eller om någon de pratar med har ätit nötter till lunch.

Det behövs en samlingsplats för alla dessa allergiker, där de kan förstå varandra och där de kan samla sina krafter för att förbättra förutsättningarna för ett drägligt liv. För nötallergi är ett problem - oavsett om det är i matbutiken, på bion, på flygplanet, i skolan, på arbetsplatsen eller på restaurangen.

I många fall blir nötallergiker bemötta med respekt och förståelse. I andra fall blir de bemötta med skepsis och ignorans. Fler än man kan ana misstror nötallergiker helt och tror att de hittar på när de kippar efter andan.

Just därför behövs denna webbplats, så välkommen hit!

/Patrik Pettersson

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är markerade med *.