Nötallergikernas vänner firar 1 000 medlemmar

Vi firar 1 000 medlemmar!

Det är en stor dag. Den tusende medlemmen har anslutit till Nötallergikernas vänners Facebookgrupp. Grattis till oss och tack alla ni som engagerar er!

På knappt fem år har Nötallergikernas vänner vuxit från ingenting till 1 000 medlemmar på Facebook. Det gör oss till Sveriges största sammanslutning fokuserad på nöt- och jordnötsallergi. Tillsammans har vi byggt ett gediget nätverk för utbyte av kunskap, oro och hopp.

Första fröet till Nötallergikernas vänner såddes i juni 2012. Efter att ha sett min sambo nästan kvävas till döds när personer i närheten ständigt åt nötter, kände jag att något behövde göras. Det första steget var Facebookgruppen, där jag tänkte att allergiker och deras vänner tillsammans kunde upplysa omvärlden om nöt- och jordnötsallergikernas problem. Det andra steget var notallergi.se, som sedan dess har vuxit med fakta, kunskap och tips.

Under dessa fem år har vi medlemmar fört nästan oändligt många diskussioner i Facebookgruppen. Däremellan har det även ramlat in frågor från galleriaföreståndare, förskolelärare, bygdegårdspersonal och biografchefer till vår mejladress. De undrar framför allt hur man kan underlätta för nöt- och jordnötsallergiker, vilket så klart gör oss glada. Det är uppenbart att behovet av information och tips är stort.

I dag har notallergi.se drygt 3 000 sidvisningar per vecka. Och i Facebookgruppen finns det alltså numera 1 000 hjälpsamma och kloka medlemmar. Grattis till oss alla för att vi tillsammans har lyckats skapa en samlingsplats för landets nöt- och jordnötsallergiker! Tillsammans gör vi världen till en säkrare plats för alla!

Patrik Pettersson

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är markerade med *.