Drygt 900 underskrifter för nötfria tågvagnar

Namninsamlingen för allergivänliga tågvagnar, där bland annat nötter skulle vara förbjudna, har hittills lockat drygt 900 personer att skriva under. Therese Ahl Lennartsson, initiativtagare till namninsamlingen, gläds över intresset.

– Det är helt otroligt vilken kraft man kan ha när man är många. Och ju fler som delar vidare länken till insamlingen till vänner och bekanta via mail, Facebook, Twitter och andra sociala medier desto fortare tickar det på. Jag tycker att gensvaret hittills har varit toppen och av de kommentarer som skrivs till insamlingen är det många som håller med mig, säger hon.

Syftet är att göra tågbolagen uppmärksamma på behovet av att göra även järnvägsåkandet tillgängligt för personer med luftburna allergier. Therese Ahl Lennartsson tror att det är en efterfrågad åtgärd.

– Jag tror att många kan relatera till insamlingen genom kopplingar till barn, barnbarn, släktingar eller vänner som är allergiska mot något. Eller så har man läst en av alla de artiklar som finns kring personer som haft svårigheter i sin vardag på grund av allergi. Om man tänker efter så har man kanske en äppelallergiker på jobbet, en nötallergisk farmor och en kompis som inte kan vistas bredvid någon med mycket parfym.

 

Skriv på!

Skriv på namninsamlingen för allergivänliga tåg här

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är markerade med *.