Någon la hasselnöt i dricksglaset – nära dö

Linn Jernberg, 18 år och elev på Finnvedens gymnasium i Värnamo, är nötallergiker. I onsdags förra veckan la någon en hasselnöt i hennes vattenglas. Det slutade med att hon fick svårt att andas och fick skjutsas till sjukhus, uppger flera medier.

Efter händelsen gjorde skolan en anmälan om misshandel. Linn Jernberg är övertygad om att någon la nöten i hennes glas med flit. Tidigare under dagen hade någon rivit ner hennes lapp på anslagstavlan där hon bad sina skolkamrater att inte äta nötter i skolan.

– Antingen är den elev som har gjort det här helt korkad i roten eller så är det ett rent dråpförsök. Men vi ska hitta den skyldige, säger Bernt Ralfnert, gymnasiechef till Värnamo nyheter.

Tommy Thorngren, presstalesman vid polisen i Jönköpings län, säger att det inträffade är allvarligt.

– Vi får se vad brottsrubriceringen blir när vi har hört folk. Jag känner inte till något liknande fall tidigare, säger han till Värnamo nyheter.

Efter händelsen fick klassen byta klassrum och det gamla sanerades från alla spår av nötter. Klasskamraterna har åter fått information om vad det innebär att ha nötallergi.

– Jag är inte rädd för att vara i skolan men lite orolig för om någon ska göra så här igen. Men jag hoppas att de förstår nu, säger Linn Jernberg till Expressen.

Här kan du läsa mer om händelsen:
Värnamo nyheter: Nötallergisk elev till intensiven

Expressen: Linn, 19, lurades i nöt – nära kvävas till döds
Aftonbladet: Linn, 18, nära döden efter nötchock

Matnyttig.se: Nötter i allergikerns dryck rubriceras som misshandel
Sveriges radio: ”Nöten från kompisarna kunde dödat Linn”

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är markerade med *.