Pekansmak utan nötter hos McDonald’s

Vilken nötallergiker som helst riskerar att bli förvirrad över McDonald’s senaste variant av glassen McFlurry. Den heter Rocky road och ska enligt reklamen innehålla chokladsås med pekansmak. Men den som granskar innehållsförteckningen hittar inga nötter.

Enligt Frida Berg, företagets svenska presschef, stämmer innehållsförteckningen - chokladsåsen med pekansmak innehåller inga nötter. Enligt henne kommer pekansmaken i stället från det som kallas ”aromer”, som enligt Frida Berg är nötfria.

Däremot, påpekar hon, innehåller produkten mandel, varför mandelallergiker bör avstå.

Den pekanallergiker som väljer att lita på Frida Bergs uppgifter har nu alltså ett ypperligt tillfälle att smaka på den annars livsfarliga nöten. Garanterat inget för fegisar. Inte heller något notallergi.se vågar rekommendera. Mandeln kan dessutom, enligt innehållsförteckningen, innehålla spår av andra nötter.

Företagets McFlurry Brownie innehåller samma chokladsås med pekansmak.

McDonald’s är för övrigt den första restaurangkedja som certifierats av Astma- och allergiförbundet för sitt arbete kring matallergier. På företagets hemsida och på varje restaurang finns fullständiga innehållsförteckningar över samtliga produkter.

Kommentarer (1) Skriv en kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är markerade med *.