Mr Paninis mozzarellavariant innehåller nötter

Företaget Mr Panini levererar varma paninis till bland annat butiker, kaféer och bensinstationer. Eftersom åtminstone en variant av dem innehåller cashewnötter gäller det för nötallergiker att vara uppmärksamma.

Samtliga Mr Paninis produkter kan innehålla spår av nötter. När det gäller mozzarellavarianten innehåller den helt säkert cashewnötter, som ingår i peston.

Det finns uppgifter om att skyltarna som Mr Panini skickar till sina återförsäljare inte uppger att mozzarellavarianten innehåller nötter, utan att det enbart framgår att produkten kan innehålla spår av nötter. Då den färdiga produkten, efter att den har värmts, sällan serveras med innehållsförteckning gäller det för nötallergiker att vara uppmärksamma på detta.

Av Mr Paninis hemsida framgår vilka produkter som innehåller nötter. Företagets produktchef, Göran Ekholm, hänvisar till denna produktförteckning för den som vill veta vilka ingredienserna är.

I ett mejl till Nötallergikernas vänner förklarar han hur produktionen går till och varför samtliga paninis kan innehålla spår av nötter. Han skriver att alla paninis produceras i samma anläggning, men att mozzarellavarianten (som innehåller nötter) alltid tillverkas sist. Enligt Göran Ekholm är därför risken ”minimal” att det skulle finnas nötter i övriga produkter eftersom ”det rengörs noggrant mellan varje produktionsfas”.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är markerade med *.