Ställ frågor till allergiprofessorn!

Magnus Wickman är professor vid Karolinska institutet och barnallergolog på Sachsska barnsjukhuset. Han är samtidigt en av Sveriges mest citerade allergiexperter.

Den senaste tiden har han gjort många personer med luftburen nöt- och jordnötsallergi frustrerade. Anledningen är att han med bestämdhet hävdar att farlig luftburen allergi i stort sett inte existerar och att omvärlden därför inte behöver visa någon särskild omtanke om personer med luftburen allergi.

Senast i Astma- och allergiförbundets tidning Allergia redogör han för forskningsläget, som enligt honom tydligt visar att risken för att reagera mer än lindrigt på nöt eller jordnöt i luften är minimal.

Hans syn på saken går stick i stäv med ett stort antal allergikers egna erfarenheter. I bland annat Nötallergikernas vänners Facebookgrupp berättar de gång på gång om hur de får svårt att andas när de vistas i närheten av nötter eller jordnötter. Symptom som enligt Magnus Wickman alltså inte borde finnas.

Vi efterlyser dina frågor!

I syfte att få klarhet i vad som är sanning och inte sanning kring nöt- och jordnötsallergi bjuder nu Nötallergikernas vänner in alla medlemmar och läsare att ställa frågor till Magnus Wickman.

Frågorna, som kan handla om vad som helst kring nöt- och jordnötsallergi, skickas till [email protected] senast på söndag den 17 maj. De kommer därefter att ställas till Magnus Wickman på telefon. Svaren publiceras här på Nötallergikernas vänners sida, notallergi.se.

Frågor till Magnus Wickman
Skicka frågor om nöt- eller jordnötsallergi till [email protected] senast söndag 17 maj.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är markerade med *.